Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Istoria impresionantă a mimului George Ciolpan, care a cucerit mii de spectatori din lume

© Sputnik / Miroslav RotariGheorghe Ciolpan
Gheorghe Ciolpan - Sputnik Moldova
Abonare
Cu o experiență de peste 25 de ani, artistul de pantomimă, moldoveanul George Ciolpan a reușit să impresioneze mii de spectatori din Rusia, Franța, Suedia, Italia, Germania și România.
Istoria impresionantă a mimului George Ciolpan care a cucerit mii de spectatori din lume

Dorința inițială a lui George Ciolpan a fost aceea de a deveni actor de circ. Astfel, la vârsta de zece ani, actorul a ales acrobația. A urmat cursurile Școlii de Acrobație de la Chișinău, unde și-a educat foarte bine voința și a învățat să-și repartizeze timpul. George Ciolpan a înțeles că trebuie să fie actor de pantomimă atunci când a văzut la televizor prezentația unui actor mim care l-a impresionat. De atunci, el și-a dorit, cu tărie, să facă același lucru.

"A fost o trecere firească pentru că eu am făcut zece ani de acrobație și eram corporal foarte pregătit pentru această trecere. Mi-am continuat îndrăzneț drumul spre acest vis al meu – pantomima", a declarat actorul.

Timp de cinci ani, actorul a lucrat la Teatrul Luceafărul din Chișinău. Într-o zi s-a întâlnit cu un regizor cunoscut din Sankt Petersburg, care i-a oferit un rol în spectacolul său. La vârsta de 28 de ani a plecat la Sankt Petersburg, Rusia, la Academia de Teatru, Muzică și Cinematografie, secția Pantomimă. De atunci, s-au deschis ușile spre noi orizonturi, iar succesul îl urmează peste tot în lume.

George Ciolpan face master-class-uri, joacă în spectacole și este implicat în diverse proiecte teatrale. Cu toate acestea, pantomima joacă cel mai important rol în viața sa.

"Pantomima poate reda aproape totul. Prin aceste mișcări poți exprima foarte mult, chiar ceea ce nu pot exprima cuvintele. Cel mai greu este să redai trăirile interioare. Este nevoie de foarte multă experiență, să te adâncești în artă și să cauți alte forme de exprimare", a mărturisit actorul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0