Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți bani a încasat Serviciul Fiscal de Stat în 2018

© Sputnik / Miroslav Rotaribancnote
bancnote - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Peste 36 de miliarde de lei au fost încasate de Serviciul Fiscal de Stat în 2018, în creștere cu 4,2 miliarde lei față de anul 2017.

CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul Public Național (BPN) în 12 luni ale anului curent au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2017, cu 12,8%.

дом - Sputnik Moldova
De astăzi, Fiscul ar putea să vă vină în vizită: Ce trebuie să știți

Astfel, în perioada de referință au fost înregistrate încasări în sumă de 36,9 miliarde lei ceea ce a constituit o creștere de 4,2 miliarde lei comparativ cu 12 luni ale anului precedent. Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului Public Național, au fost înregistrate următoarele rezultate: La Bugetul de stat, pe parcursul celor 12 luni ale anului curent au fost încasate 16,5 miliarde lei, ceea ce constituie cu 2,2 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, sau o creștere de 15,1%.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 3,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 330,4 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau cu 9,6%. La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 12,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,2 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 10,6%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 4 miliarde lei, cifră ce constituie cu 485,5 milioane lei mai mult în comparație cu 12 luni ale anului trecut 13,7%.

Fluxul de știri
0