Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Concluzia savanților: Cauzele mortalității reprezentanților diferitor generații

© Sputnik / Miroslav RotariOameni - Imagine Simbol
Oameni - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință au aflat care sunt generațiile în rândul căreia sporește rata mortalității

CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. Savanții american din Universității Duke au ajuns la concluzia că la reprezentanții generației X (oamenii în vârsta 38-45) și Y (27-37), precum și reprezentanții târzii a generației baby-boom (născuți la mijlocul secolului XX) se așteaptă o diminuare a speranței de viață, anunță Science Daily.

Șaman - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Studiu: Cercetătorii au descoperit care este cea mai veche profesie de pe Pământ

Savanții menționează, că în timpul crizei economice mondial 2008 reprezentanții generației X și Y aveau între 25 și 43 de ani.

Aceștia s-au confruntat cu probleme serioase legate cu căutarea locului de muncă, ceea ce s-a răsfrânt negativ asupra sănătății lor.

“Sociologii și politicienii cunosc despre povara financiară care revine tinerii generații, însă nu se atrage atenția asupra sporirii nivelului de mortalitate printre ei”, declară autorii studiului.

Aceștia au analizat datele Centrului pentru control și profilaxia bolilor din SUA între 1990 și 2016.

Tinere zâmbind - Sputnik Moldova
Studiu: Oamenii de știință au descoperit produsele care ne pot prelungi viața

Oamenii de știință au aflat că principalele cauze ale mortalității printre generației X și millenialii sunt suicidul, narcomania, boli legate de consumul alcoolului, diabet, cancer și accidentele rutiere.

În ceea ce privește generația baby-boom, printre aceștia este un nivel ridicat al mortalității în rezultatul accidentelor rutiere, narcomania, omor, suicid, HIV și Bronhopneumopatia obstructivă cronică.

Fluxul de știri
0