Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

E oficial: Iată câți șoferi transnistreni și-au luat permis moldovenesc

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Ciolac
Vitalie Ciolac - Sputnik Moldova
Abonare
Vicedirectorul Agenției Servicii Publice Vitalie Ciolac a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre procesul de înmatriculare a autovehiculelor din regiunea transnistreană la ghişeele ASP deschise în septembrie, la Tiraspol şi Râbniţa.
E oficial: Iată câți șoferi transnistreni și-au luat permis moldovenesc

Funcționarul a declarat că până la ora actuală  au fost organizate proceduri de înmatriculare cu numere neutre la 2224 de unități de transport,iar 402 cereri au fost respinse.Plăcuțele au început să fie eliberate din 10 septembrie. Numerele conțin trei litere și trei cifre. Odată cu obținerea acestora, proprietarii mașinilor primesc și un pașaport tehnic, iar pe vehicul este aplicat stickerul cu simbolul "MD". Totodată, Vitalie Ciolac a vorbit și despre preschimbarea permiselor de conducere transnistrene în cele moldoveneşti.

“Cu un permis transnistrean nu poţi  fi acceptat în traficul international și implicit conduce în afara ţării. De această procedură au beneficiat 1739 de persoane,” a declarat Vitalie Ciolac

În prezent, maşinile înmatriculate de autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol pot circula, ca o excepţie, doar în Ucraina şi Rusia. Un vehicul nu va putea avea concomitent două plăcuțe, iar cei care vor decide să-și păstreze numărul transnistrean, vor putea circula doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0