Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cât de apreciați sunt oamenii de știință din Republica Moldova?

© Sputnik / OsmatescoIgor Șarov
Igor Șarov - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Poligraf", secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a declarat că oamenii de știință din Republica Moldova sunt apreciați atât în țara noastră cât și peste hotare.
Cât de apreciați sunt oamenii de știință din Republica Moldova?

Potrivit lui Igor Șarov, în condițiile actuale multe persoane din domeniul științelor reale sau umanitare fac față cerințelor și provocărilor din acest domeniu. Mai mult decât atât, el susține că vor fi consolidate eforturile pentru ca ofertele pe piață să devină mai diversificate și atractive pentru oamenii de știință.

"Este vorba despre un potențial intelectual foarte important pentru noi. Contează mult cum am putea să-i motivăm să rămână acasă și să aducă faima științei peste hotarele țării. Mulți dintre cercetătorii noștri au un renume internațional fiind încadrați în diverse proiecte de cercetare", a relatat el.

Totodată, Igor Șarov a subliniat importanța proiectelor instituționale create în anul 2018 și continuitatea lansării altor proiecte pentru perioada următoare. Un alt aspect la care s-a referit secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării sunt proiectele internaționale cu linii de finanțare la care pot participa cercetătorii din Republica Moldova. În opinia lui o importanță esențială le au și proiectele de caracter regional oferite de către Guvernele altor state.

Mai multe informații referitor la acest subiect precum și despre problemele cu care se confruntă oamenii de știință din Republica Moldova aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0