Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru călători: Un nou punct de traversare a frontierei cu Ucraina- Foto

© Photo : UNDPPunctul de trecere Palanca
Punctul de trecere Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Noul punct de trecere a frontierei este funcțional începând cu după-amiaza zilei de vineri.

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Noul punct de trecere a frontierei „Palanca” a fost deschis traficului începând cu a doua jumătate a zilei de vineri, 28 decembrie.

Dolari - Sputnik Moldova
Societate
Se schimbă regulile de trecere prin vama moldovenească cu dolari și euro

Autovehiculele autorizate la etapa inițială

La etapa inițială, prin noul punct de trecere Palanca va fi autorizată doar trecerea vehiculelor cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri, precum și a mărfurilor care nu sunt supuse controlului veterinar și fito-sanitar.

Caracteristicile noului punct de trecere

Punctul de trecere este amplasat pe un teren de 2,6 hectare. Atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire sunt prevăzute în total 10 benzi (câte două piste pentru autoturisme, câte două pentru autocamioane și câte una pentru autocare).

Punctul de trecere va avea și un post de control pietonal, construit pentru persoanele care traversează frontiera pe jos sau cu bicicleta.

Totodată, noul post va fi legat de șoseaua Odessa – Reni de un drum nou de acces pentru construcția căruia Guvernul Republicii Moldova a alocat suplimentar 630 de mii de Euro, majorându-și astfel contribuția inițială de la 1,06 milioane de Euro până la 1,68 milioane de Euro.

Valoarea punctului de trecere „Palanca”

Noul punct de trecere „Palanca” a fost construit în cadrul unui proiect în valoare de 6,18 milioane de Euro, dintre care 4,5 milioane au fost acordate de Uniunea Europeană, iar 1,68 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova. Proiectul a fost implementat de PNUD Moldova.

Zeci de oameni au muncit, timp de 18 luni, pentru ca acest proiect unic pentru ţara noastră să devină realitate.

Punctul de trecere a frontiere „Palanca” a fost adaptat la maximum la cerinţele tuturor şoferilor şi pasagerilor şi în conformitate cu cele mai înalte standarde privind securitatea la frontieră.

De condiţii mai bune vor beneficia anual sute de mii de oameni.

Fluxul de știri
0