Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

I-a scandalizat chiar și pe vameși: Copii folosiți la efectuarea contrabandei

© Photo : Serviciul Vamal Contrabandă cu mezeluri
Contrabandă cu mezeluri  - Sputnik Moldova
Abonare
Vameșii transnistreni au povestit cum au contracarat livrarea produselor din carne prin contrabandă din Ucraina.

TIRASPOL, 27 dec – Sputnik, Irina Leahova. Vameșii transnistreni au descoperit o schemă de livrare prin contrabandă a mezelurilor care erau puse ulterior în vânzare în rețeaua comercială. ajungând astfel pe masa consumatorilor. Oamenii nu aveau însă cum să știe că aceste produse erau de o calitate dubioasă.

Reținute de mai multe ori pentru contrabandă

Punctul de trecere a frontierei de tip debarcader „Soroca-Țekinovca” - Sputnik Moldova
Societate
Afacerea secolului în Moldova: 148 de papagali, aduși prin contrabandă din Ucraina

Două cetățene ale Ucrainei au fost reținute în intrarea în Transnistria prin punctul de trecere Pervomaisk. Una ducea un copil în cărucior, iar alta era cu fiul minor și purta un rucsac. Polițiștii au depistat, atât în cărucior, cât și în rucsac, salam afumat care nu fusese declarat.

„În Transnistria este interzis importul produselor din carne din Ucraina, deoarece acolo au fost înregistrate cazuri de ciumă africană. Iar oamenii legii le cunoșteau deja bine pe cele două femei”, a comunicat serviciul de presă al vămii transnistrene.

Ucrainencele făceau parte dintr-un grup de persoane care, pe parcursul mai multor luni, se ocupau cu livrarea ilegală a acestor produse în punctele comerciale din Tiraspol, Slobozia și Dubăsari. Periodic, membrii grupării erau reținuți, amendați și impuși să se întoarcă de unde au venit cu tot cu marfa lor nedeclarată.

Sub acoperirea copiilor

Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
O femeie a fost reținută pe Aeroportul Chișinău: Iată ce avea în geantă

Analizând schema acestui import ilegal, vameșii au dat de urma organizatorilor: un locuitori din regiunea transnistreană și complicii acestuia. Organizatorul cumpăra în Ucraina marfa necertificată la un preț mic, o depozita într-o casă la Cuciurgan, iar de acolo o transporta în cantități mici în Transnistria, folosind în acest scop copii.

„Cinismul celor care au pus la cale această schemă i-a scandalizat chiar și pe oamenii legii cu experiență. Căruciorul era ticsit cu marfă, iar de asupra stătea bebelușul”, au spus vameșii.

Ucrainencele care locuiau temporar în Pervomaiskul transnistrean depozitau marfa în camera conductei de gunoi nefuncțională a unui bloc cu cinci etaje. Ulterior, organizatorul schemei distribuia marfa fără certificat de proveniență la un depozit din Tiraspol sau direct la punctele comerciale mai mici.

Volumul impunător al livrărilor

În timpul măsurilor operative a fost confiscată circa o tonă jumătate de mezeluri nedeclarate.

Cercetările continuă. Organizatorul schemei va fi obligat nu doar să achite o amendă egală cu valoarea deplină a mărfii, ci și să o scoată din regiunea transnistreană.

Fluxul de știri
0