Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Valeriu Andriuță: Iubesc libertatea și diversitatea pe care mi-o oferă filmul

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Andriuță
Valeriu Andriuță - Sputnik Moldova
Abonare
De sărbători, oriunde ai fi, revii acasă. Asta a făcut-o regizorul și actorul nostru Valeriu Andriuță, stabilit de mai mult timp la București. În studioul Spuntik Moldova el a povestit cât de plin a fost anul 2018 în activitatea sa de creație și ce planuri are pentru 2019.
Valeriu Andriuță: Iubesc libertatea și diversitatea pe care mi-o oferă filmul

În anul 2018, după mai bine de 20 de ani, regizorul și actorul Valeriu Andriuță a revenit pe scena teatrului în București. Ultimul rol l-a jucat în anul 1997, pe scena unui teatru din New York. Actorul spune că această revenire i-a adus multe senzații și emoții. Cu toate acestea, Valeriu Andriuță preferă să experimenteze în continuare în cinematografie.

"Totuși obișnuința înseamnă mult pentru om. Pentru mine a fost un pic complicat și chiar m-a stresat acest program fix. Teatrul depinde de un loc anumit, pe când filmul îmi oferă libertatea pe care mi-o doresc", a declarat el.

Valeriu Andriuță este mulțumit de activitatea sa din 2018 și de faptul cum s-au aranjat lucrurile în activitatea sa de creație. În 2019 regizorul planifică să participe la un important festival din India, iar în vară, la Chișinău, va începe filmările pentru al treilea scurt metraj din trilogia despre Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0