Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sfatul nutriționistului: Meniu sănătos pentru masa de Revelion

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
De sărbători, masa moldovenilor este încărcată cu bucate gustoase, care însă au mii de calorii, proteine și grăsimi.
Sfatul nutriționistului: Meniu sănătos pentru masa de Revelion

Nutriționista Luminița Suveică recomandă un meniu modest pentru masa de Revelion. Potrivit ei, pentru masa de sărbătoare puteți pregăti trei feluri de salate, una dintre ele fiind pregătită din legume proaspete de sezon.

"Cruditățile nu lipsesc niciodată de Revelion, ele pot fi servite sub formă de salată, în care ridichea neagră, rădăcina de țelină, morcovul, sfecla și varza sunt rase sub formă de pai, ornate cu pătrunjel și ceapă roșie, sâmburi de rodii și suc de lămâie", a explicat nutriționista.

Pentru masa de sărbătoare, în tradiționala salată Olivie mezelurile pot fi înlocuite cu carne fiartă, iar în loc să procurați maioneza de la magazin o puteți face singuri acasă. Pentru aceasta aveți nevoie de 300 ml de ulei de măsline, 300 de ml de lapte, două ouă și o lingură de muștar pe care le zbateți într-un blender. La mâncarea caldă se recomandă iepuraș în rolă cu legume precum brocoli, conopidă sau ardei. O altă opțiune este să pregătiți un pește la cuptor.

Nutriționista Luminița Suveică recomandă să faceți neapărat și o pauză între cele două mese pentru a ușura întregul proces de digestie.

"Între aperitive și masa caldă ar trebui să fie o pauză de cel puțin jumătate de oră. După masa caldă este benefic să faceți o plimbare. Desertul îl puteți mânca peste o oră după masa caldă. Totodată nu uitați să consumați apă plată înainte și după masă", a subliniat nutriționista.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0