Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Taximetrist, lăsat de polițiști fără permis de conducere - Foto

CC0 / Pixabay / MichaelGaida / Такси
Такси - Sputnik Moldova
Abonare
Un taximetrist riscă să piardă dreptul de a mai conduce mijloace de transport, după ce polițiștii l-au prins beat la volan.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Angajații Inspectoratului Național de Patrulare, aflați pe drumul Orhei - Telenești, lângă localitatea Peresecina, au observat un taxi care se deplasa cu viteză excesivă. Oamenii legii l-au somat pe șofer să oprească.

În urma testării alcoolscopice, inspectorii de patrulare au constatat că șoferul avea un nivel de 0,81 mg/l vapori de alcool în aerului expirat.

Potrivit Poliției, la volanul automobilului de model Dacia Logan se afla un bărbat de 35 ani, angajat al unei firme de taxi. Mai mult decât atât, taximetristul a mai fost documentat anterior pentru aceeași faptă și deținea permis de conducere provizoriu, cazul fiind în proces de examinare în instanța de judecată. În 2018, acesta a comis mai multe încălcări a Regulamentului Circulației Rutiere: viteză excesivă, producerea unui accident rutier și nerespectarea indicatoarelor rutiere.

Inspectorii de patrulare i-au ridicat permisul de conducere provizoriu, acesta fiind lipsit de dreptul de a conduce până la decizia finală a instanței de judecată. Totodată, bărbatul riscă să-i fie anulat dreptul de a conduce mijloace de transport și să fie pedepsit cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore.

Авария в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Accident cumplit la Peresecina: Patru persoane au murit - Video

Ulterior, dreptul poate fi redobândit la expirarea a 4 ani de la sentința definitivă, după susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere în condiții generale și frecventarea unui curs de instruire antialcool și antidrog.

Inspectoratul Național de Patrulare le recomandă cetățenilor ca, atunci când apelează la companiile de TAXI, să fie prudenți când urcă în mașină, iar în cazul în care observă un comportament dubios din partea taximetristului să apeleze la numărul 112.

Amintim că, pe 22 decembrie, patru persoane au murit în urma unui accident de la Peresecina. Impactul s-a produs în jurul orei 18:50. Potrivit poliției, un BMW s-a tamponat violent cu o Toyota. Potrivit datelor preliminare, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive.

Fluxul de știri
0