Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Zeci de adulți frecventează liceele serale pentru a obține diplome de bacalaureat

© Sputnik / OsmatescoNina Cojocari
Nina Cojocari - Sputnik Moldova
Abonare
Liceele serale sunt o alternativă pentru cei care nu au reușit să-și încheie studiile la timp, din diverse motive.
Zeci de adulți frecventează liceele serale pentru a obține diplome de bacalaureat

Directoarea Liceului seral nr.1 din Chișinău, Nina Cojocari, a relatat într-un interviu acordat pentru Radio Sputnik Moldova că liceul seral este una dintre puținele instituții unde oricine, indiferent de vârstă, își poate continua studiile și poate obține diploma de bacalaureat, absolut obligatorie pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior.

Pentru anul de studii 2018-2019, la liceul seral Nr.1 din Capitală s-au înscris 411 de elevi - o cifră destul de impunătoare. Atitudinea și interesul elevilor față de acest tip de învățământ s-a schimbat simțitor în ultima perioadă.

"Elevii au devenit mult mai responsabili, sunt mai ambițioși, mai creativi și au mai multă inițiativă. Ne bucurăm de rezultatele lor și de abilitățile de care dau dovadă", a subliniat Nina Cojocari.

În mare parte, la Liceul seral nr.1 studiază elevi cu vârste cuprinse între 17-42 de ani. De obicei, lecțiile încep la ora 17:00 și durează până la ora 21:15, în funcție de orarul stabilit.

"Elevii au și o pauză mare unde pot servi o cafea sau un ceai, pentru că în mare parte sunt cei care vin de la serviciu și trebuie să le creăm aceste condiții", a menționat directoarea liceului.

Potrivit Ninei Cojocari, statul încurajează această categorie de persoane care își doresc să obțină un certificat de studii și să se specializeze într-un anumit domeniu.

"Statul a avut grijă de acești elevi care, din anumite motive, la timpul lor nu și-au făcut studiile. Aceasta este o instituție de stat unde elevii nu achită nicio taxă și pot reveni la studii oricând își doresc", a punctat ea.

Amintim că, în Republica Moldova există doar două licee serale, ambele se află în Capitală.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0