Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu veți mai avea nevoie de asta când veți merge la medic - Video

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaРабота детской поликлиники в Калининграде
Работа детской поликлиники в Калининграде - Sputnik Moldova
Abonare
CNAM lansează o campanie de informare a cetățenilor privind drepturile şi obligaţiile beneficiarilor în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Compania Naţională de Asigurări în Medicină atenționează cetățenii că nu vor mai avea nevoie de poliță medicală pe suport de hârtie atunci când vor accesa servicii medicale, medicamente compensate sau la internarea în spital. În aceste cazuri, va fi prezentat doar buletinul de identitate sau actul de identitate provizoriu, în baza căruia lucrătorii medicali vor verifica statutul persoanei în sistemul informaţional.

”Excluderea poliţei pe suport de hârtie va avea un impact pozitiv inclusiv asupra persoanelor care achită prima de asigurare în sumă fixă prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay, precum şi asupra cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotarele ţării care achită prima respectivă”, anunță instituția printr-un comunicat.

Totodată, cetăţenii își pot verifica statutul de persoană asigurată pe site-ul cnam.md, la rubrica „Verificarea statutului AOAM”.

CNAM va desfășura o campanie de informare a cetățenilor, care va dura până la 31 martie 2019.

În cadrul Campaniei vor fi desfăşurate un şir de întruniri de informare a grupurilor-ţintă, vor fi publicate materiale în presa scrisă şi online, în social media. Totodată, vor fi distribuite şi materiale informaţionale despre drepturile şi obligaţiile beneficiarilor în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, accesul la medicamente compensate, înregistrarea la medicul de familie şi schimbarea acestuia.

Fluxul de știri
0