Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertismentul autorităților în ajun de sărbători - detalii

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaЗона контроля Государственной пограничной службой Украины
Зона контроля Государственной пограничной службой Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii îi îndeamnă pe cetățenii moldoveni să țină cont de câteva recomandări în cazul în care doresc să călătorească peste hotarele țării, în perioada sărbătorilor de iarnă.

CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. Poliția de Frontieră va suplimenta numărul de angajați din prima linie de control cu aproximativ 500 de angajați, pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de iarnă.

Totodată, oamenii legii anunță că cei care vor călători împreună cu copii vor fi redirecționați pe pista Corpului Diplomatic. De asemenea, la solicitarea administrației publice locale vor fi organizate mai multe puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina.

Avertismentul autorităților

Frontiera dintre Ucraina și Polonia - Sputnik Moldova
Societate
Cum vor trece moldovenii hotarul cu Ucraina în perioada sărbătorilor de iarnă

Autoritățile atenționează că mijloacele de transport a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone vor putea trece frontiera pe la ”Unguri-Bronnița”. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 kilometri de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk.

Totodată, deplasarea prin punctul de trecere ”Otaci-Moghilev-Podolsk” este anevoioasă din cauza unor lucrări de reparație care au lor pe partea ucraineană.

Poliția de Frontieră recomandă:
-  verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
-  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
-  în situațiile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere situate la frontieră cu Ucraina, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
-  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Fluxul de știri
0