Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune dificilă: O moldoveancă însărcinată, salvată în munții din România

© SputnikГорные склоны курорта.
Горные склоны курорта. - Sputnik Moldova
Abonare
Salvamontiștii din Neamț au venit în ajutorul unei femei din Republica Moldova, însărcinată în luna a patra, căreia i s-a făcut rău în timpul escaladării unui vârf montan.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. O femeie de 30 de ani din țara noastră a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor după ce a ajuns în stare de epuizare pe platoul Masivului Ceahlău, România.

Dronă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Tehnologii de ultima generație: Drona care ar putea salva sute și mii de vieți - Video

Tânăra, însărcinată în luna a patra, se odihnea la munte împreună cu soțul său. Cei doi au decis să meargă într-o excursie împreună cu alți cetățeni străini, aflaţi într-un circuit turistic.

Efortul a fost însă prea mare pentru femeia însărcinată. Din cauza oboselii și a umezelii sporite, acesteia i s-a făcut rău și a intrat în insuficiență respiratorie.

Salvamontiștii din Neamț au intervenit pentru salvarea moldovencei. Aceștia i-au acordat primul ajutor şi apoi au coborât-o, cu o targă, în staţiunea Durău. Victima a fost examinată de un echipaj SMURD, dar a refuzat să fie transportată la spital.

Fluxul de știri
0