Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: De astăzi Ucraina nu se mai află în stare de război

© Sputnik / Miroslav RotariCabinetul de miniștri - Ucrain (Imagine Simbol)
Cabinetul de miniștri - Ucrain (Imagine Simbol) - Sputnik Moldova
Abonare
În Ucraina a expirat astăzi termenul de funcționare a stării de război în zece regiuni ale țării.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Perioada pentru care a fost instituită starea de război în zece regiuni ale Ucrainei a expirat astăzi, rezultă din decret semnat de președintele ucrainean, Petro Poroșenko, pe 26 noiembrie.

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Rusia nu are nevoie să întrerupă relațiile cu Ucraina

Potrivit documentului, perioada stării de război, instituită după incidentul din strâmtoarea Kerci, în regiunile Nikolaev, Herson, Zaporojie, Odesa, Donețk, Lugansk, Cernigov, Vinița, Sumî și Harkov, a expirat la ora 14:00, 26 decembrie 2018.

Regimul presupunea posibilitatea de a restricționa temporar drepturile și libertățile constituționale a cetățenilor, inclusiv dreptul de a participa la alegeri, libertatea de opinie și expresie. Potrivit oficialităților de la Kiev, introducerea stării de război era necesară pentru consolidarea capacității de apărare a țării.

Există o probabilitate a prelungirii stării de război. Potrivit secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Aleksander Turcinov, Kievul planifică să expedieze iarăși navele militare în strâmtoarea Kerci. Ministerul rus de Externe a calificat această intenție drept o recunoaștere a unei noi tentative de provocare.

Fluxul de știri
0