Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tulburător: Iată ce-și doresc cel mai mult de Crăciun copii de la centrele de plasament

© Sputnik / Miroslav RotariMarin Grigoraș
Marin Grigoraș - Sputnik Moldova
Abonare
Sărbătorile de iarnă sunt menite să fie petrecute în familie, alături de cei dragi. Însă v-ați întrebat vreodată cum petrec Revelionul sau Crăciunul copii aflați în grija Centrelor de Plasament?
De sărbători, copiii din Centrele de Plasament visează să-și vadă părinții

"Cea mai mare dorință a noastră de sărbătorile de iarnă este să ne vedem părinții". Sună dureros, mai ales că astfel de vise își fac toți copiii sărmani, găzduiți de Centrele de Plasament.

Cei zece copii din cadrul Centrului de Plasament pentru copiii separați de părinți din orașul Telenești au împodobit deja bradul și i-au scris scrisori lui Moș Crăciun. Copiii își doresc ca părinții să vină la Centru și să-i ia acasă cel puțin de sărbători.

"Copiii au un atașament deosebit față mama sau tata, chiar dacă ei nu sunt cei mai exemplari părinți. Chiar dacă copilul zâmbește în preajma sărbătorilor de iarnă, și are o mică speranță, cea mai mare durere pentru el este când mama nu vine nici măcar să-l vadă", a declarat Marina Draguș-Carp,  directoarea Centrului de Plasament pentru copiii separați de părinți din orașul Telenești.

Totodată, și în cadrul Centrului de Plasament și Consiliere pentru Copii și Familii în situații de risc "Căldură Casei" din orașul Drochia, cei 16 de copii așteaptă cu sufletul la gură să-și vadă părinții de sărbători. Mulți dintre ei rămân dezamăgiți, însă așteaptă, pentru că la anul părinții vor veni cu siguranță, cred ei.

"În mai multe scrisori copiii și-au dorit ca în seara de Anul Nou părinții să-i ia acasă. Copilul are nevoie de afecțiune și dragostea părintească. Sunt unii părinți care aduc cadouri foarte modeste, însă acestea sunt cele mai de preț pentru copii", a adăugat Marin Grigoraș, directorul  Centrului de Plasament și Consiliere pentru Copii și Familii în situații de risc "Căldură Casei" din orașul Drochia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0