Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Mexicului a primit de Crăciun un cadou care îl face invidios pe Trump

© Sputnik / Miroslav RotariРождественская ярмарка 2018
Рождественская ярмарка 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Vestea a picat tocmai la țanc, astfel ca sărbătoarea să nu fie umbrită în nici un fel.

CHIȘINĂU, 25 dec - Sputnik. Camera deputaților a adoptat proiectul bugetului federal pentru anul 2019. Potrivit unui comunicat oficial, documentul a fost aprobat cu o majoritate covârșitoare de voturi - 303 ”pro” și doar 7 ”contra”.

Șeful de stat, Andres Manuel Lopes Obrador, a fost bucuros să spună că ”este un cadou de Crăciun”.

”Sunt aprobate fondurile care ne vor permite să onorăm toate obligațiunile asumate”, a spus președintele, citat de RIA Novosti.

Встреча глав МИД РФ и Японии С. Лаврова и Т. Коно - Sputnik Moldova
Rusia
Ce crede Lavrov despre decizia lui Trump privind retrage trupelor din Siria - detalii

Omologul lui Obredo din țara vecină, Donald Trump, nu poate fi decât invidios. Administrația lui a intrat în ”shutdown”, starea de blocaj bugetar provocată de neînțelegerile între liderul de la Casa Albă și democrații din senat.

Astfel, Departamentul de Stat, Ministerul Justiției, ministerele securității interne, ale Agriculturii, Transportului și alte câteva instituții și-au redus activitatea și au trimis o parte a angajaților într-un concediu forțat din cauza lipsei de finanțare.

Disensiunile sunt legate de faptul că Trump insistă asupra includerii în buget a cinci miliarde de dolari pentru asigurarea securității la frontieră, inclusiv pentru construcția zidului care să separe SUA de Mexic.

Fluxul de știri
0