Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Importanța Tainei Sfintei Spovedanii în viața creștinului: Explicația unui preot ortodox

© Sputnik / OsmatescoDimitrenco Vadim
Dimitrenco Vadim - Sputnik Moldova
Abonare
Viața spirituală a fiecărui bun creștin cunoaște o serie de etape, care în Biserică sunt marcate prin Sfintele Taine. Una din aceste Taine Dumnezeiești este Mărturisirea (Spovedania sau Pocăința).
Importanța Tainei Sfintei Spovedanii în viața creștinului

Spovedania sau mărturisirea păcatelor înaintea duhovnicului este partea principală a Sfintei Taine a Pocăinței, prin care credinciosul primește de la însuși Dumnezeu, iertarea păcatelor, săvârșite după botez, și împăcarea cu Dumnezeu.

Părintele Vadim Dimitrenco îndeamnă creștinii ortodocși să lase frica și rușinea într-o parte și să meargă la Biserică pentru mărturisirea păcatelor. În special acum, când ne aflăm în perioada Postului Crăciunului.

"Este foarte greu să faceți primul pas spre mărturisire, pentru că a face păcatul este foarte ușor, iar atunci când trebuie să-l mărturisiți atunci vine cu rușinea și Diavolul. E rușine să-i spui preotului, dar trebuie să cunoști că dacă nu mărturisești, nu se iartă. Fără mărturisire nu veți primi Sfânta Împărtășanie și nu veți fi împăcați cu Dumnezeu", a explicat părintele.

Părintele Vadim Dimitrenco spune că numai la Biserică poate fi găsită liniștea și pacea Dumnezeiască, doar acolo primim acele șapte Taine Dumnezeiești și numai prin Sfânta Liturghie ajungem într-o comuniune cu rugăciunea.

"Să știți cât de bine se simte omul când ține post o săptămână de zile, se mărturisește la preot și se împărtășește. După aceea te simți de parcă plutești. Aceasta este starea de împăcare și de satisfacere sufletească că ești împreună cu Mântuitorul", a subliniat părintele.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0