Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum își petrec timpul judecătorii după ce se pensionează?

© Sputnik / Miroslav RotariEugenia Conoval
Eugenia Conoval - Sputnik Moldova
Abonare
Eugenia Conoval, președintele Asociației Judecătorilor Pensionari a relatat în studioul Radio Sputnik Moldova despre activitățile judecătorilor în demisie.
Cum își petrec timpul judecătorii după ce se pensionează?

De mai bine de jumătate de an, Eugenia Conoval a format Asociația Judecătorilor Pensionari din Moldova în cadrul căreia sunt înscriși 25 de membri. Crearea acestei organizații este un prilej bun pentru judecătorii pensionați de a participa în diverse activități, de a comunica și de a lua parte la evenimentele organizate de către asociație.

"Judecătorul este o persoană care duce un mod de viață mai izolat de societate, pentru că există unele restricții. Atunci când ai plecat în demisie nu mai ești la fel de solicitat. Totuși mai avem dorința de a cunoaște, de a comunica și de aceea am decis să cream această organizație care să ne unească", a relatat Eugenia Conoval.

Potrivit ei, unii judecători pensionați simt chemarea în avocatură, iar alții aleg să se implice în activitățile pe care nu au avut suficient timp să participe pe parcursul meseriei.

"Activitatea de judecător este destul de epuizantă. Întotdeauna am avut pasiunea să explorez, să cunosc mai multe lucruri din univers, însă nu am avut suficient timp pentru aceasta. În sfârșit acum mă pot ocupa și de gospodărie", a punctat Eugenia Conoval.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0