Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu leul moldovenesc în perioada alegerilor parlamentare

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Din moment ce în luna februarie vom avea alegeri parlamentare, toată lumea se întreabă ce se va întâmpla cu leul moldovenesc în această perioadă

Atunci când avem în față un scrutin parlamentar multora le e frică ca leul moldovenesc să nu se deprecieze semnificativ în raport cu principalele valute de referință.

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Prognoze: Leul moldovenesc se va deprecia semnificativ în raport cu dolarul

În cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, expertul economic, care este și președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova, Alexandru Baltag, a declarat că nu ar trebui să ne sperie alegerile din februarie 2019, întrucât acestea nu vor afecta cursul valutar. Totuși, el a explicat în ce situație ar fi posibilă o instabilitate în acest sens.

”Unicul lucru care ar putea să ducă la deprecierea leului ar fi o eventuală escaladare a conflictelor militare din regiune”, susține Alexandru Baltag.

Mai mult decât atât, Alexandru Baltag a menționat că va fi o stabilitate pe piața valutară și există un exemplu pertinent când alegerile nu au influențat cotația leului moldovenesc, scrutinul din Chișinău din vara acestui an.

Autor: Tatiana Cebotari

 

Fluxul de știri
0