Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Iată de ce copii din zilele noastre nu mai doresc să facă sport

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Chiriță
Vladimir Chiriță - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Școlii Sportive din Stăuceni Vladimir Chirița a fost invitat la emisiunea ”Sport” în studioul Radio Sputnik Moldova. Acesta susține că noua generație nu-și dorește perfrmanțe mari în sport.

 

„Calculatoarele și noile tehnologii moderne le răpesc elevilor maroitatea timpului liber. În plus, tinerii nu mai sunt bolnavi în sensul bun al cuvântului de a participa la competiții internaționale. Copii numai sunt crescuți în spiritul patriotismului așa cum se întămpla acum 20 de ani. Asta a dus la o scădere drastică a celor care își doresc să facă mișcare nemaivorbind de a face o carieră profesionistă”, a declarat Vladimir Chiriță.

Directorul instituției sportive din suburbia Capitale s-a arătat însă optimist pentru o categorie de adolescenți care la îndemnul antrenorilor,dar și al rudelor ar putea obține rezultate bune la competițiile interne și din străinătate. Vladimir Chiriță consideră că elevii liceului pe care îl conduce sunt la fel de talentați doar că nu au cultivată o educație sportivă corectă.

În cadrul emisiunii profesorul a explicat cum a fost posibil deschiderea unei școli cu profil sportiv în Stăuceni și cum poate fi dezvoltată instituția. Mai mult decît atât, în 2019 numărul celor care vor frecventa secțiile sportive se poate dubla datorită faptului că vor fi deschise noi secții.

Mai multe detalii le poți afla în materialul video.

Fluxul de știri
0