Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum s-a schimbat atitudinea moldovenilor față de maidanezi?

© Sputnik / Miroslav RotariValentina Dudnic
Valentina Dudnic - Sputnik Moldova
Abonare
Acum mai bine de zece ani, Asociația Obștească pentru Protecția Animalelor fără Adăpost "ALGA" și-a propus să soluționeze problema câinilor fără adăpost din Capitală. Președintele organizației, Valentina Dudnic, a povestit care sunt rezultatele obținute în acest timp de către membrii asociației.
Cum s-a schimbat atitudinea moldovenilor față de maidanezi?

Valentina Dudnic spune că Asociația "ALGA" este prima organizație care a fost creată pentru protecția animalelor fără adăpost. Ea a menționat că, de regulă, problema animalelor fără stăpân este abordată de presă și de societate după cazurile când maidanezii atacă oameni. În rest, protecția și întreținerea animalelor fără stăpân şi-o asumă, în general, organizațiile de voluntari.

Potrivit ei, cea mai mare reușită în ultimii ani este faptul că lumea își schimbă spre bine comportamentul față de patrupezi. Acest lucru se datorează în mare parte organizațiilor neguvernamentale, voluntarilor, societății civile și mass-media.

"Este îmbucurător că unii oameni își dau interesul de a contribui la ajutorarea animalelor fără adăpost. Îi hrănesc și donează lucrurile necesare pentru întreținerea lor în adăposturi. Oamenii trebuie să înțeleagă că viața patrupezilor depinde de felul în care se comportă cu ei. Celor care nu le plac animalele pot să treacă pe alături, dar important este să nu le facă niciun rău", a spus Valentina Dudnic.

Intrăm în perioada sărbătorilor de iarnă și Valentina Dudnic a inițiat campania "Ajută-i să învingă frigul". Aceasta constă în instalarea unor căsuțe pentru animalele de la NECROPOLA. Detalii despre cum puteți participa în cadrul acestei campanii puteți găsi pe pagina oficială de Facebook a Asociației.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0