Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin: Vom spori ajutorul acordat producătorilor autohtoni

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaЕжегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a pronunțat în susținerea producătorului autohton în cadrul celei de-a 14-a conferințe anuale cuprinzătoare, pe care o susține în aceste momente la Moscova.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Președintele rus a fost întrebat cum apreciază situația din industria inului, ritmurile de creștere a acestui domeniu.

Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Când va ajunge Rusia cea de a cincea economie a lumii

Putin a răspuns menționând că creșterea și prelucrarea inului este una dintre industriile tradiționale a Federației Ruse, este mândria acestei țări. El a promis să acorde mai multă atenție acestui domeniu.

Șeful statului rus a amintit că creșterea industrială în Federația Rusă este de 3 la sută în anul acesta, iar cea a industriei ușoare este și mai mare. Industria de confecții (haine, încălțăminte) a crescut cu 9 la sută.

În acest context, Putin a spus că producătorii autohtoni sunt susținuți insuficient de către autorități.

Ajutorul acordat de către stat producătorilor autohtoni este deocamdată insuficient. Dar volumul acestui ajutor va fi mărit și va depăși un trilion de ruble, a menționat președintele.

Amintim că, în mod tradițional, după runda de întrebări-răspunsuri, în etapa de totalizare a acestei conferințe de presă, vor fi date dispoziții Guvernului Federației Ruse și altor instituții.

Sputnik Moldova transmite în regim online conferința de presă cuprinzătoare a președintelui Rusiei.

Fluxul de știri
0