Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin a vorbit despre paritatea militară: Să nu se plângă mai târziu

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaConferința de presă anuală a președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin
Conferința de presă anuală a președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei a vorbit despre pericolele actuale legate de domeniul militar.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Rusia nu tinde spre superioritate în domeniul militar, ci caută să obțină paritatea în această sferă pe arena internațională, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în timpul conferinței de presă de totalizare.

Sistem de rachete S-400 din dotarea armatei Rusiei - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Comerțul mondial de arme: Rusia a devenit al doilea cel mai mare furnizor din lume

Sputnik Moldova transmite în regim online marea conferință de presă.

Răspunzând la întrebarea despre un eventual pericol nuclear care amenință omenirea, președintele Rusiei a menționat că tendința de a subevalua această situație este în creștere, însă Moscova nu caută să obțină superioritatea militară.

„Există pericole ale zilei de azi. Primul: prăbușirea sistemului internațional de stăvilire a înarmărilor. După părăsirea de către SUA a Acordului care era ca o piatră de încercare în sfera neproliferării, după aceasta noi am fost nevoiți să răspundem prin crearea unor noi sisteme de apărare antirachetă”, a răspuns Putin.

Acesta a explicat că Rusia tinde să păstreze echilibrul de forțe.

„Să nu facă mai târziu gălăgie, precum că noi căutăm să obținem o oarecare superioritate. Noi căutăm nu superioritate, noi ne străduim să menținem echilibrul”, a punctat Putin.

 

Fluxul de știri
0