Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Incredibil: Imagini care îți vor tăia respirația - flori de gheață pe un lac din Rusia

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПраздник Крещения Господня в регионах России
Праздник Крещения Господня в регионах России - Sputnik Moldova
Abonare
În mod obișnuit, primăvara este anotimpul când florile își desfac petalele, dar, în preajma sărbătorilor de iarnă, mii de „flori de gheață” de o rară frumusețe au apărut pe suprafața unui lac din Rusia.

BUCUREŞTI, 20 dec – Sputnik, Doina Crainic. Mii de flori cristaline au înflorit marți pe Lacul Valdai din nord-vestul Rusiei și, din fericire, vizitatorii au avut camerele foto la îndemână pentru a surprinde priveliştea în toată măreția ei.

Fenomenul a fost cauzat de o scădere bruscă a temperaturii, a explicat directorul Parcului Național Valdai, Nikolai Sokolov.

Aşa arată de obicei Lacul Valdai în timpul iernii.

„Ieri, în Valdai, s-a înregistrat o scădere a temperaturilor, iar astăzi termometrele au arătat aproximativ -20 grade”, a spus Sokolov.

Acesta a adăugat că, în toți cei 24 de ani de când trăieşte în Valdai, aceasta a fost pentru prima dată când a asistat la o privelişte atât de uimitoare și frumoasă.

Condițiile trebuie să fie perfecte pentru ca un astfel de fenomen să aibă loc: în timp ce apele lacului sunt încă destul de calde pentru a curge, o răceală bruscă a temperaturii creează gheață pe suprafață.

Apa de la suprafaţa gheții se răcește brusc și îngheață, formând petalele cristaline, iar procesul se repetă, în unele cazuri formând „flori” de câţiva centimetri înălțime.

Totuşi, fenomenul a avut o durată scurtă, deoarece intensificarea vântului, o creștere a temperaturilor și căderea abundentă de zăpadă au făcut ca „florile” de gheaţă rare de pe suprafaţa lacului să dispară rapid.

Fluxul de știri
0