Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mitropolitul Vladimir a sfințit clădirea renovată a Președinției - Video

© Photo : Igor DodonSlujba de sfințire a clădirii Președinției Republicii Moldova
Slujba de sfințire a clădirii Președinției Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Mitropolitul Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a sediului renovat al Președinției.

CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Miercuri, Mitropolitul Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a sediului renovat al Președinției Republicii Moldova.

”Edificiul Președinției nu este doar una dintre cele mai frumoase clădiri din capitala noastră. Este un simbol al statalității noastre. Sper că toate generațiile viitoare vor respecta statalitatea și atributele Republicii Moldova și nu vor admite devastarea simbolurilor de stat”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Lucrările de reparație a sediului Președinției, care a fost distrusă în urma protestelor din 7 aprilie 2009, au început în luna februarie a acestui an. Sediul Președinției a fost grav deteriorat în urma protestelor violente din data de 7 aprilie 2009. Atunci mii de oameni au ieșit în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare desfășurate în data de 5 aprilie a aceluiași an.

Anterior, președintele țării noastre, Igor Dodon, a declarat că reparația clădirii este un cadou oferit de poporul turc țării noastre. Aproape zece ani instituția a stat în paragină. Aceasta fiind împrejmuită de un gard provizoriu.

Fluxul de știri
0