Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A criticat-o pe miss Thailanda pentru ținuta care a purtat-o și acum riscă pușcărie

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O prezentatoare a avut curaj să o critice pe miss Thailanda și a fost dată în judecată.

CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. O prezentatoare thailandeză populară pe Youtube va fi pusă sub acuzare după ce a criticat ținuta purtată de concurenta Thailandei la Miss Univers 2018. Rochia purtată de tânără fusese creată de fiica regelui, scrie The Guardian, care este citat de presa de peste Prut. 

Prezentatoarea Wanchaleom Jamneanphol este acuzată că a lezat imaginea monarhiei thailandeze, după ce a spus că rochia din mătase bleu creată de prințesa Sirivannavari Nariratana pentru Sophida Kanchanarin, Miss Thailanda, este „urâtă”.

Публикация от SIRIVANNAVARI BANGKOK OFFICIAL (@sirivannavari_shop)

Thailanda are unele dintre cele mai stricte legi din lume contra celor care lezează imaginea monarhiei, prin „insulte, defăimări sau amenințări aduse regelui, reginei sau moștenitorilor acestora”, iar pedepsele presupun ani grei de închisoare. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

สำหรับชุดราตรีผ้าไหมไทยที่ พระองค์หญิงสิริวัณณวรีฯ ทรงประทานให้ เดมี ลีห์เนล ปีเตอร์ส มิสยูนิเวิร์ส 2017 และ โศภิดา กาญจนรินทร์ มิสยูนิเวิร์สไทยแลนด์ 2018 สวมใส่ในค่ำคืน Thai Night นับเป็นความท้าทายอย่างหนึ่ง โดยได้แรงบันดาลใจมาจากฉลองพระองค์ของสมเด็จพระนางเจ้าสิริกิติ์ พระบรมราชินีนาถ ในรัชกาลที่ 9 รังสรรค์มาในรูปแบบชุดไทยแต่สร้างเสน่ห์ความเป็นสากลได้อย่างพอดิบพอดี โดยเลือกใช้ผ้าไหมเรียบและผ้าไหมแพรวามาผสมผสานแต่เต็มไปด้วยเสน่ห์ที่มีความเป็นไทยอย่างแยบยล #Sirivannavari #SirivannavariBangkok #SirivannavariCouture #2018MissUniverse #MissUniverse #MontreePR @sirivannavari_shop

Публикация от SIRIVANNAVARI BANGKOK OFFICIAL (@sirivannavari_shop)

Criticii spun că legea dată în 1908 a devenit tot mai strictă din 2014, când armata a preluat puterea printr-o lovitură de stat și că este folosită pentru a suprima libertatea de exprimare.

Prezentatoarea pusă sub acuzare a șters postarea de pe Facebook în care critica rochia și și-a cerut scuze, spunând că intenția sa nu a fost aceea de a insulta sau de a fi lipsită de respect față de „înalta instituție” a monarhiei.

Fluxul de știri
0