Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vino la cea de-a XVIII-a ediție a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova" 2019

© SputnikSergiu HAREA
Sergiu HAREA - Sputnik Moldova
Abonare
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a organizat miercuri, 19 decembrie 2018, o conferință de presă, în cadrul căreia a oferit detalii, în premieră, despre cea de-a XVIII-a ediție a Expoziției Naționale "Fabricat în Moldova" 2019.
Vino la cea de-a XVIII-a ediție a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova" 2019

Potrivit președintelui Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, ediția curentă a Expoziției Naționale "Fabricat în Moldova" se va desfășura în perioada 30 ianuarie-3 februarie 2019, la CIE "Moldexpo". Sloganul celei de-a XVII-a ediții este: Acasă. Acasă. Autohton.

Evenimentul cuprinde trei măsuri: expoziția propriu-zisă, programul de afaceri și programul cultural. Expoziția va fi amplasată sectorial și în dependență de profilul de activitate în pavilionul central, pavilioanele 2 și 3, după cum urmează:

Pavilionul Nr.1: Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale celor 18 raioane ale republicii printre care: Hâncești, Leova, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Ungheni, Anenii Noi, Râșcani, Edineț, UTA Găgăuzia și altele.

Pavilionul Nr.2: Vor fi expuse întreprinderi industriale, textile și mobilă a 17 companii care reprezintă brandul "Din inimă".

Pavilionul Nr. 3:Vor fi expuse instituțiile publice prestatoare de servicii precum ANOFM, AGEPI, CNAS și altele.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea a menționat că în premieră vor participa și șase companii agro-alimentare din regiunea transnistreană care vor fi organizate în cadrul unui stand comun în pavilionul central.

Totodată, Sergiu Harea a subliniat că în acest an numărul participanților înregistrează o creștere cu circa 7%.

"Dacă anul trecut am avut 427 participanți, la moment deja sunt înregistrate 430 de companii. Credem că în final vom avea 450 de companii care vor participa în acest an la expoziție", a spus el.

Programul de afaceri se va desfășura în toate zilele expoziției. Expoziția va atrage atenția organelor administrației publice, businessului și societății civile la problemele din domeniu și va contribui la soluționarea acestora prin organizarea unor seminare și prezentări.

În cadrul programului cultural pe parcursul desfășurării expoziției vor evolua colective artistice din raioanele țării.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0