Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transnistria a stabilit noi programe de colaborare cu Rusia

© Sputnik / В. Мусатов / Accesați arhiva multimediaTeatrul Dramatic din Tiraspol
Teatrul Dramatic din Tiraspol - Sputnik Moldova
Abonare
Transnistria a stabilit noi programe de colaborare cu Rusia.

TIRASPOL, 19 dec – Sputnik, Irina Leahova. În cadrul conferinței de presă de totalizare, liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a menționat câteva direcții de colaborare cu Federația Rusă, subliniind că noile elaborări privind programele de interacțiune au fost deja expediate la Moscova.

„Interacțiunea dintre Transnistria și Rusia există. Câte ceva vom îmbunătăți, vom introduce ceva nou. Totul ne va arăta anul 2019. În linii mari, noi elaborăm programele noastre și le transmitem lui Dmitri Kozak, reprezentantul special al președintelui Rusiei”, a spus Krasnoselski.

Potrivit acestuia, partea transnistreană discută aparte fiecare direcție de colaborare nu doar cu Dmitri Kozak care este reprezentantul special al președintelui Rusiei și vicepreședinte al Guvernului Federației Ruse, ci și cu viceministrul de Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, și cu alte persoane cu funcții de răspundere ale Federației Ruse.

„Toți conștientizează că în Transnistria locuiesc compatrioți ruși, că noi avem nevoie de ajutor. Însă nu doar financiar, mai mult moral. Din punct de vedere economic, noi trebuie să fim independenți”, a menționat Krasnoselski.

Acesta a remarcat totodată că, de-a lungul mai multor ani, regiunea transnistreană și Federația Rusă sunt legate prin relații economice, cultural-umanitare, instructive, precum și politice, deoarece Rusia are rolul de garant și mediator în procesul de negocieri.

Krasnoselski și-a mai exprimat încă o dată opinia privind misiunea de menținere a păcii ca un  garant al stabilității pe ambele maluri ale Nistrului.

„Nici nu poate fi vorba de înlocuire a formatului de menținere a păcii. Pacificatorii Rusiei și-au demonstrat valabilitatea. Iar Grupul Operativ al Trupelor Ruse sunt parte componentă a pacificării”, a specificat Krasnoselski.

Fluxul de știri
0