Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gaburici spune ce preț trebuie să plătească moldovenii pentru consumul de gaz

© Sputnik / Miroslav RotariГазовая плита
Газовая плита  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei a vorbit despre ce tarif trebuie să plătească consumatorii din Moldova pentru gazele naturale.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei OMV România, care produce și comercializează petrol și gaze, surse de energie inovatoare și soluții petrochimice de înaltă calitate.

Zăcământ de gaze - Sputnik Moldova
România își face mea culpa în fața Republicii Moldova

Reprezentanții companiei s-au arătat interesați de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova, analizând în acest sens disponibilitatea și deschiderea furnizorilor locali.

„Nu există o piață pe care să o putem copia, trebuie să fiți activi și competitivi. Noi ne dorim să oferim consumatorilor din Republica Moldova un preț convenabil la gaz. O nouă sursă va oferi țării noastre posibilitatea de a avea mai multă independență energetică, de aceea suntem deschiși spre orice propunere”, a declarat ministrul.

Gaburici a menționat și importanța identificării unor companii care vor veni la consumatori și vor instala butelia de gaz, verificând astfel și starea tehnică a acesteia.

”Acum se lucrează la un cadru legal care va permite folosirea doar a buteliilor de gaz care au trecut verificarea tehnică. În acest sens, suntem deschiși pentru orice ofertă care vine din partea companiilor care au dreptul să îmbutelieze și să comercializeze gazul lichefiat pentru uz casnic”, a declarat Gaburici.

În 2019, moldovenii ar putea să plătească alt tarif pentru consumul de gaze>>>

OMV este una dintre cele mai mari companii industriale din Austria. Întreprinderea are o bază solidă în România și Austria și un portofoliu internațional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu și Africa și Rusia ca regiuni de bază.

Articole la aceeași temă:

Fluxul de știri
0