Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din 2019, în Moldova, vor fi implementate mai multe proiecte umanitare

© Sputnik / OsmatescoDoina Bejenaru
Doina Bejenaru - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", managerul de proiect la CBN Moldova, Doina Bejenaru, a discutat despre planurile de proiecte umanitare care vor fi lansate în anul 2019 în Republica Moldova.
Din 2019, în Moldova, vor fi implementate mai multe proiecte umanitare

Proiectele caritabile sub egida Christian Broadcasting Network sunt desfășurate în prezent în multe țări ale lumii și au misiunea de a răspunde la cele mai importante nevoi sociale în funcție de zona geografică. Actualmente, unul dintre proiectele umanitare de importanță majoră este "Orphan’s Promise" sau "Promisiunea Orfanilor", care se desfășoară în 57 de țări ale lumii. Acest proiect oferă copiilor vulnerabili locuințe sigure, alimente și apă, asistență medicală, abilități de viață, educație, oportunități de micro-întreprindere și ucenicie creștină prin parteneriate cu ministerele locale.

Potrivit Doinei Bejenaru, până în prezent, în Moldova, nu au fost lansate proiecte umanitare de mare anvergură sub egida Christian Broadcasting Network. Însă, implementarea proiectelor caritabile în țara noastră va avea loc în anul 2019 și vor răspunde la cele mai stringente probleme ale societății.

În acest sens, Doina Bejenaru a menționat planurile de proiecte umanitare pe care dorește să le lanseze în țara noastră.

Unul dintre acestea va fi concentrat pe ajutorul mamelor care au născut prematur sau au născut în afara unei căsătorii. Un alt proiect presupune adunările de fonduri pentru a ajuta la construcția caselor familiile care nu pot să-și creeze condiții minime de trai. Al treilea proiect este un proiect educațional concentrat pe instruirea tinerilor.

"Tinerii vor fi ajutați să aplice la burse sau granturi. În cadrul centrului, vor avea cursuri de limbi străine gratuite", a punctat Doina Bejenaru.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0