Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce Primăria Chișinău taie copacii de pe râul Bâc: Răspunsul oferit de autorități

© Sputnik / Miroslav RotariВырубка деревьев
Вырубка деревьев  - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful adjunct al întreprinderii ”Spații Verzi” a explicat motivul pentru care vor fi tăiați cei aproximativ 500 de copaci de pe malurile râului Bâc.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik, Cezar Salagor. Autoritățile locale au decis tăierea a aproximativ 500 de copaci de pe malurile râului Bâc, pe segmentul de la strada Petru Rareș până la podul din strada Cantonului.

Mai mulți activiști civici și membri ai unor asociații ecologiste s-au arătat nedumeriți de decizia autorităților, mai ales că dispoziția semnată de Nistor Grozavu nu conține nicio notă explicativă.

Pentru a afla ce a stat la baza acestei decizii, am discutat cu șeful adjunct al întreprinderii ”Spații Verzi”, Galina Leahu. Ea ne-a explicat că acest lucru trebuia să fie făcut cu mult  mult pentru a evita o eventuală inundație în Capitală.

”Urmează să fie reconstruite ambele maluri ale râul Bâc, de la strada Cantonului până la strada Petru Rareș. Pe ambele părți trebuie să fie lichidată vegetația, altfel noi o să ne trezim într-o bună zi cu inundații în Chișinău. Acest lucru este normal și îmi pare rău că nu au fost tăiați mai demult. Și ar fi bine ca toată porțiunea râului Bâc. Malurile râurilor nu trebuie să fie crescute cu vegetație. Trebuie să fie betonate așa cum este Dâmbovița, cum este Dunărea, cum sunt râurile mari sau mici”, a explicat Leahu.

Potrivit dispoziției, urmează a fi tăiați 352 de ulmi, 84 de salcii, 10 plopi, 17 copaci de nuc, 35 de salcâmi și altele.

Fluxul de știri
0