Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, în Israel: Iată cu cine se va întâlni - detalii

© Photo : Igor DodonPreședintele Igor Dodon și ambasadorul Eliyahu Yerushalmi
Președintele Igor Dodon și ambasadorul Eliyahu Yerushalmi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon se află cu o vizită oficială de lucru în Israel - iată cu cine urmează să discute.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită oficială în Israel. Președintele urmează să se întâlnească cu premierul Benjamin Netanyahu și cu prețedintele Knesset-ului, Yoel Edelstein.

”Efectuez o vizită oficială în Statul Israel, în cadrul căreia voi avea întrevederi cu președintele Reuven Rivlin, primul ministru Benjamin Netanyahu și președintele Parlamentului (Knesset), Yoel Edelstein”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, vor avea loc întrevederi cu membrii Congresului Euro-Asiatic Evreiesc și cu reprezentanții diasporei moldovenești din Israel. În statul Israel, oficial se află peste 50 de mii de moldoveni.

Rabinul Samson Izakson - Sputnik Moldova
Societate
Rabin: Evreii se simt confortabil în Moldova, mulți dintre ei revin

În luna martie, în cadrul discuției cu ambasadorul statului Israel în Republica Moldova, Eliyahu Yerushalmi, președintele Dodon a abordat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale moldo-israeliene și, în special, pentru intensificarea schimburilor comerciale între cele două stat, inclusiv, a investiţiilor israeliene în Republica Moldova. Totodată, el și-a exprimat atunci interesul în reluarea practicii de organizare a forumurilor economice moldo-israeliene cu implicarea reprezentanţilor cercurilor de afaceri din ambele ţări.

Tot atunci a fost discutată necesitatea realizării unui schimb de vizite la nivel înalt, care ar contribui la aprofundarea și extinderea relaţiilor moldo-israeliene.

Fluxul de știri
0