Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Iată ce ar trebui să știi despre profesia de avocat

© Sputnik / Miroslav RotariInga Albu
Inga Albu - Sputnik Moldova
Abonare
Ce înseamnă să fii avocat? Mulți ar crede ca această meserie este una destul de ușoară ce-ți poate aduce numeroase beneficii materiale. În realitate lucrurile nu stau chiar așa. Avocatura este o meserie stresantă, viitorul oamenilor depinzând de abilitățile tale de a le susține cauza, de încercarea ta de a-i scăpa de orice urmă de vinovăție.
Iată ce ar trebui să știi despre profesia de avocat

Inga Albu practică avocatura de mai bine de zece ani. Ea spune că în această meserie totul depinde de acțiunile ei, de ceea ce le poate oferi clienților, dar și de mediul în care activează. Partea cea mai frumoasă și care o face să persevereze, să fie din ce în ce mai bună este, de fapt, satisfacția oferită de mulțumirea clienților care datorită ei și-au recuperat libertatea sau au scăpat cu bine dintr-o problemă majoră.

"La noi nu vin oamenii cu bucurii, vine omul care are probleme cu legea. Atunci când ai hotărât să devii avocat uiți de limitele care le-ai pus cândva. Trebuie să aperi drepturile clientului tău", a subliniat avocata.

Inga Albu susține că pentru a ajunge să profesezi această meserie trebuie să parcurgi un drum lung și să depui multă muncă. O persoană licențiată în drept poate deveni avocat dacă susține cu brio examenele de admitere la stagiu, face un an și jumătate stagiu și la sfârșit mai susține examenele de admitere în profesie. Pot deveni avocați și persoanele care sunt doctori în drept sau au fost cel puțin 10 ani judecători sau procurori, însă și aici este depusă o muncă imensă.

"Îmi plac mai mult cazurile penale, să creez acea strategie și să apăr clientul, fiindcă avem foarte mulți oameni după gratii care nu sunt vinovați. Sunt situații când zic că nu mai pot, sunt supărată pe acest sistem, dar totuși continui până nu dobândesc dreptatea", a punctat avocatul.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0