Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Codreanu confirmă: Părinții, obligați să achite taxe de înscriere în școli și grădinițe

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaGrădiniță creșă
Grădiniță creșă - Sputnik Moldova
Abonare
Părinții sunt obligați să achite taxe de până la 800 de euro pentru a-și înscrie copii în școlile și grădinițele de stat.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Taxele de înscriere a copiilor în unele grădinițe de stat din Capitală variază între 400 și 4 000 de lei, iar taxele în unele școli ajung și până la 800 de euro. Declarațiile aparțin primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Acesta a declarat că a făcut o totalizare a plângerilor depuse la primărie, iar majoritatea se referă la taxele exagerat de mari pentru înscrierea copiilor în grădinițe și școli. Ruslan Codreanu a mai spus că majoritatea plângerilor sunt anonime.

„Noi vorbim de instituții municipale finanțate de stat și de faptul că învățământul este gratuit. Niște taxe de parcă te înscrii pe moșia cuiva. Este o hoție la drumul mare”, a comentat Ruslan Codreanu.

Grădinița nr. 184. Problemă cu sistemul de încălzire - Sputnik Moldova
Societate
La o grădiniță din Chișinău copii tremură de frig, iar directorul nu întreprinde nimic

Primarul interimar a solicitat ca în timp de o lună să fie revăzute statutul asociațiilor de părinți la grădinițe și școli, astfel încât să fie excluse taxele de înregistrare a copiilor în instituțiile de învățământ.

”Eu nu cred că trebuie să repet și să atenționez că vorbim despre instituții de învățământ municipale, care sunt finanțate de către bugetul de stat și municipal. Și învățământul este gratuit. Nicio taxă de înscriere nu este acceptată. Și dacă până acum, pe exemplul grădiniței „Lăstăraș”, lucrul acesta nu s-a înțeles, voi lua atitudine pe fiecare caz în parte”, a menționat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

De asemenea, el a mai adăugat că administratorii instituțiilor de învățământ care vor admite taxe de înscriere vor pedepsiți.

 

 

Fluxul de știri
0