Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă meteo în Moldova: Mai bine nu ieșiți din casă

© Sputnik / Петр Чернов / Accesați arhiva multimediaГололед на улицах города
Гололед на улицах города - Sputnik Moldova
Abonare
Până pe data de 19 decembrie, meteorologii mențin codul galben de ghețuș pe întreg teritoriul țării. Specialiștii recomandă să nu ieșim din casă, dacă nu există necesitate.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik.  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit luni după masă avertizarea de cod galben de  ghețuș, valabil pe întreg teritoriul țării.

Lapoviță - Sputnik Moldova
Societate
INP: Avertizare pentru șoferi și pietoni din cauza condițiilor meteo dificile - Foto

Avertizarea meteorologică a fost extinsă până miercuri, 19 decembrie. Astfel, până la această dată se va menține riscul de reducere drastică a coeficientului de frecare cu suprafața stratului de gheață, există riscul de accidentare prin căzătură a pietonilor. Crește riscul derapajelor şi a accidentelor rutiere.

Specialiștii recomandă să nu ieșim din casă dacă nu avem nevoie, să ne deplasăm cu mare atenție, cu pași măruți și menținerea echilibrului.

Șoferii sunt îndemnați să conducă cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, să echipeze maşinile cu pneuri corespunzătoare şi să păstrareze distanța suficientă între vehicule.

De asemenea, autoritățile urmează să asigure împrăștierea materialelor antiderapante pe drumuri și trotuare.

Fluxul de știri
0