Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studiu alarmant: Pericolul gadgeturilor pentru creierul copiilor

CC0 / 3dman_eu / Copii
Copii - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Creierul copiilor care sunt deja obișnuiți să petreacă mult timp în fața ecranelor tabletelor și smartphone-urilor suferă schimbări, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători americani.

Potrivit rezultatelor preliminare ale cercetărilor efectuate de Institutul Național al Sănătății din SUA (NIH), copiii care petrec mult timp pe ecrane au creierul modificat, informează canalul CBS.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au examinat creierul a 4 mii 500 de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, care navighează mult timp pe Internet și joacă adesea jocuri video.

Patriarhul Chiril - Sputnik Moldova
Patriarhul Kiril, despre gadget-uri și venirea lui Antihrist - Video

După cum arată studiul, realizat cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM), creierul copiilor care petrec pe ecrane mai mult de 7 ore pe zi au prezentat „modele diferite”, potrivit dr. Gaya Dowling, intervievat de revista 60 Minutes.

Aceste modificări includ subţierea prematură a cortexului, responsabil de informațiile transmise creierului prin cele cinci simțuri. Cercetătorii subliniază ca subţierea cortexului este considerată un proces de îmbătrânire a creierului.

Potrivit dr. Kara Bagot, telefoanele inteligente și tabletele creează, de asemenea, dependență, dat fiind faptul că timpul petrecut pe ecrane stimulează producția „hormonului plăcerii”, dopamina.

Fluxul de știri
0