Pronosticuri sumbre: O nouă criză economică mondială este iminentă

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaProcent, foto simbol
Procent, foto simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii consideră că urmează o perioadă de declin, SUA ar urma să intre în recesiune.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Experții financiari consideră că o nouă criză financiară mondială este iminentă. Cel puțin asta este constatarea unui studiu realizat de universitatea Duke pentru care au fost consultați 500 de directori financiari din întreaga lume, citat de digi24.ro.

Wall Street - Sputnik Moldova
Miliardar american: Iată când începe noua criză financiară globală

Astfel, mai bine de 80 la sută dintre ei cred că perioada de 10 ani de creştere economică a ajuns la final şi urmează declinul. Finanțiștii dau vina pe volatilitate crescută a piețelor şi pe politică economică ce promovează restricția comerțului între țări, promovată cu agresivitate acum, în special de administraţia Trump. Acest lucru nu va rămâne însă fără urmări.

În opinia acestora, economia Statelor Unite ale Americii ar urma să intre în recesiune, cel mai târziu în vara lui 2020. Deja jumătate de milion de muncitorii americani au fost disponibilizaţi anul acesta, cu 28% mai mulţi decât anul trecut, iar cererea pentru produsele americane ar urma să scadă.

Efectele se vor resimţi şi pe celelalte pieţe, în special în Africa, unde aproape toţi directorii financiari consultaţi cred că ţara lor va intra în recesiune anul viitor.

Fluxul de știri
0