Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum să amenajezi curtea casei cu ocazia sărbătorilor de iarnă

© Sputnik / OsmatescoLarisa Jitari
Larisa Jitari - Sputnik Moldova
Abonare
Ghirlande multicolore, jucării, ornamente handmade și globuri sclipitoare. Spiritul sărbătorilor de iarnă este tot mai prezent. Oamenii sunt în febra pregătirilor pentru Crăciun și Revelion. Dacă cei care stau la bloc își amenajează locuința mai modest, oamenii care au casă la sol pot opta pentru un decor de basm.
Cum să amenajezi curtea casei cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, specialistul în decorațiuni Larisa Jitari a venit cu câteva idei originale pentru un decor în curtea casei desprins ca din poveste. Amenajarea curții trebuie să țină cont de atmosfera Crăciunului și de realizarea unei ambianțe primitoare și călduroase.

Decorarea exteriorului locuinței cu beculeţe și ghirlandele de sărbătoare este primul lucru pe care trebuie să-l faceți. Totodată, puteți pune o coroniță realizată handmade pe ușa de la intrare, iar jos doi brăduți pe care îi decorați frumos.

Tatiana Badan - Sputnik Moldova
Obiceiurile de iarnă, promovate și păstrate în sudul Moldovei

Pune în valoare pomii din curte, mai ales brazii, de care poți agăța diverse decorațiuni de sezon, realizate chiar de către tine și familia ta.

"Implicarea tuturor membrilor familiei este importantă, mai ales pentru ca aceste activități vă vor uni mult mai mult", a subliniat Larisa Jitari.

Pentru un decor reușit în curtea voastră puteți opta pentru jucării din ceramică, un Moș Crăciun, cerbi și o sanie pe care o puteți vopsi sau decora cu crenguțe de brad. În același timp, pentru o intrare spectaculoasă în curte puteți agăța niște patine pe poartă. Clopoțeii trebuie să fie de nelipsit, pentru ca la orice adiere de vânt să răsune notele muzicale specifice sărbătorilor de iarnă.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0