Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Raisa Apolschi a fost numită de Parlament judecător la Curtea Constituțională

Abonare
Magistrații la CC sunt numiți pe un mandat de șase ani. Curtea Constituțională are în componența sa șase magistrați constituționali, dintre care se alege un președinte pe un mandat de 3 ani.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Deputatul Raisa Apolschi, care este și președinte al comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, a fost numită de Parlament judecător la Curtea Constituțională.

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Centrul Național Anticorupție are un nou director adjunct

Tot astăzi, Parlamentul i-a confirmat în funcția de judecător la CC pe fostul procuror general Corneliu Gurin și deputatul Artur Reșetnicov. Gurin a fost desemnat în această funcție de Consiliul Superior al Magistraturii, iar Reșetnicov – de Parlament.

Toți cei trei membri noi ai CC au depus astăzi jurământul în fața deputaților.

Magistrații la CC sunt numiți pe un mandat de șase ani. Curtea Constituțională are în componența sa șase magistrați constituționali, dintre care se alege un președinte pe un mandat de 3 ani. În luna martie a acestui an, președinte al CC a fost ales Mihai Poalelungi.

Fluxul de știri
0