Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Este inutil să faci presiuni asupra Rusiei, în SUA nu toți înțeleg acest lucru

© Sputnik / Григорий СысоевAleksei Zudin
Aleksei Zudin - Sputnik Moldova
Abonare
Membrul consiliului de experți al Institutului de Cercetări Socioeconomice și Politice Aleksei Zudin comentează declarația consilierului președintelui american pentru securitate națională, John Bolton.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Întâlnirea dintre Donald Trump și Vladimir Putin nu va avea loc până nu va fi soluționată situația de la Marea Neagră. Declarația a fost făcută de John Bolton, consilierul președintelui american pentru securitate națională, informează RIA Novosti.

Rusia nu va îngădui astfel de ultimatumuri, a declarat pentru Sputnik politologul Aleksei Zudin, membrul al consiliului de experți al Institutului de Cercetări Socioeconomice și Politice.

Vladimir Putin, în cabinetul din Kremlin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin: Discurs despre profesia aleasă și cine ar putea deveni președinte

„Desigur, este anormal să pui condiții în așa mod. Este o presiune. SUA cunoaște circumstanțele în care au fost reținute navele și marinarii. Trump vrea să demonstreze că se comportă foarte sever cu Rusia și că face măcar ceva pentru Poroșenko. Da, Rusia a revenit pe arena internațională, a revenit ca un jucător independent și puternic. Statele Unite vor trebui să țină cont de acest lucru, însă clasa politică a SUA și Donald Trump nu sunt pregătiți pentru aceasta”, a spus Zudin.

Cu părere de rău, generația actuală a politicienilor americani este departe de realitatea care deja a devenit alta, susține politologul.

„Mai mulți politicieni de la Washington sunt siguri că renașterea Rusiei încă nu s-a produs, că economia sa este slabă, iar forțele armate nu sunt decât o laudă de sine pe toată linia. Astfel, multe persoane oficiale americane încearcă să-și insufle acest lucru. Politicianul Patrick Joseph Buchanan vede clar care este starea reală a lucrurilor și a criticat acțiunile autorităților SUA, însă este puțin probabil ca să-l ia cineva în seamă. Acest fapt subliniază o dată în plus diferența dintre politicienii de formație veche și cei care conduc la ora actuală administrația de la Washington”, a rezumat expertul.  

Fluxul de știri
0