Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opoziția a refuzat să asculte raportul Guvernului: Reacția premierului a fost incredibilă

© Sputnik / Miroslav RotariRaportul premierului Pavel Filip privind implementarea Programului de activitate al Guvernului pentru perioada 2016-2018
Raportul premierului Pavel Filip privind implementarea Programului de activitate al Guvernului pentru perioada 2016-2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din patru fracțiuni parlamentare au plecat de la ultima ședință a Parlamentului din acest an, unde premierul a prezentat un raport de activitate al Guvernului. Ce reacție a avut Pavel Filip.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Patru fracțiuni parlamentare din cele șase din Parlamentul Republicii Moldova au părăsit vineri sala de ședințe, unde premierul Pavel Filip, alături de toți miniștrii din Guvern, prezintă un raport de activitate în fața deputaților. Este vorba despre fracțiunile PSRM, PLDM, PL și PCRM.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Politică
Tot Guvernul, împreună cu Pavel Filip, chemat astăzi în Parlament

Deputații din opoziție au protestat astfel față de prezentarea întârziată a textului raportului în Parlament.

Fracțiunea socialiștilor a anunțat încă înainte de a începe ședința Parlamentului, ultima din acest an și sesiune, că nu va participa la ședința de astăzi. Socialiștii au numit drept spectacol acțiunea de astăzi din Legislativ. Fracțiunea a amintit că în repetate rânduri în sesiunea de toamnă-iarnă a solicitat audierea premierului Pavel Filip pe diverse probleme social-economice din țară, dar de fiecare dată majoritatea parlamentară a respins solicitarea socialiștilor.

Fracțiunea PSRM a fost urmată ulterior și de fracțiunile PCRM, PL și PLDM care, de asemenea, au ieșit din sala de ședințe. Deputații s-au arătat extrem de nemulțumiți că raportul care se extinde pe 126 de pagini a fost transmis în Parlament abia în seara zilei de joi.

”Sper că veți depune cerere prin care să renunțați la salariul pentru ziua de astăzi”, s-a adresat deputaților din opoziție președintele Parlamentului, Adrian Candu, în timp ce aceștia părăseau sala.

Așa că, premierul Pavel Filip a prezentat raportul de activitate doar în fața deputaților democrați, ai celor neafiliați și din Grupul Popular European.

Un nou ministru în Guvernul Filip - Ce a făcut președintele Dodon>>>

Filip a declarat în timpul raportului că, atitudinea colegilor din opoziție nu a fost una care să îngreuneze viața Guvernului, care s-a confruntat cu probleme mult mai serioase.

”Opoziția a plecat pentru că nu are întrebări. Raportul conține multe cifre. Dacă aș fi avut un raport cu puține realizări, cu siguranță că îi aveam pe toți în sală. Opoziția avea să utilizeze din plin timpul pentru a critica Guvernul”, a declarat premierul.

Parlamentul s-a întrunit astăzi în ultima ședință din sesiunea de toamnă-iarnă.

Fluxul de știri
0