Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum Yandex l-a „îngropat” pe Petro Poroșenko

© Photo : Пресс-служба президента Украины / Accesați arhiva multimediaPetro Poroșenko. Exerciţii militare ucrainene
Petro Poroșenko. Exerciţii militare ucrainene  - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al președintelui Ucrainei a declarat că Poroșenko este viu și sănătos și chiar a reușit joi să întreprindă o vizită la Bruxelles.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. În ultimul timp motorul de căutare „Yandex”, de fiecare dată când analiza solicitarea privind președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, oferea în blocul „informații suplimentare” știrea precum că politicianul respectiv a decedat pe 11 decembrie 2018.

Totodată, serviciul de presă al președintelui Ucrainei declară în fața jurnaliștilor că liderul țării este viu și sănătos, menționând că, spre exemplu, joi Poroșenko a efectuat o vizită oficială la Bruxelles.

Utilizatorii Rețelei au presupus ca eroarea ar fi putut să apară din cauza că pagina președintelui ucrainean a fost redactată și imediat corectată, însă „Yandex” nu a reușit să reînnoiască widjet-ul și să ia în considerare modificarea datelor.

În momentul de față eroarea din sistemul de căutare a fost corectată. Serviciul de presă al companiei a explicat că motorul de căutare a acționat doar ca un agregator de informații externe din diferite surse deschise.

„Datele pentru fișa răspunsului la obiectul căutat sunt selectate de „Yandex” din surse deschise. În cazul dat noi suntem un agregator de informații externe”, a declarat Yana  Imaikina care reprezintă departamentul PR al „Yandex.Căutare”.

Fluxul de știri
0