Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bogații din Moldova riscă penalități după data de 25 decembrie

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaПерстень на руке
Перстень на руке - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat a venit cu un apel de ultimă oră către toate persoanele fizice din Moldova care au case și vile luxoase.

CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat aduce la cunoștința tuturor contribuabililor despre faptul că data de 25 decembrie 2018 este ultima zi de achitare a impozitului pe avere.

дом - Sputnik Moldova
Dacă vă bate la ușă un inspector fiscal, iată ce trebuie să faceți

Impozitul pe avere care mai este numit și impozitul pe lux se aplică asupra persoanelor fizice care dețin bunuri imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță, cu excepția terenurilor,  a căror valoare cumulativ este estimată la 1,5 milioane de lei şi mai mult și au o suprafață totală de 120 de metri pătați şi mai mult.

Contribuabilii identificați până la data de 1 noiembrie 2018 în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere vor fi informați despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată prin intermediul avizelor de plată. Acestea vor fi remise până la data de 10 decembrie 2018.

Important: Cine nu va mai achita impozite>>>

În cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la 25 decembrie 2018, pentru fiecare zi de întârziere va fi aplicată o penalitate în mărime de 0,0329 procente per zi.

Fluxul de știri
0