Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Starețul de la Putna: „Societatea românească a decăzut enorm... stare de robie morală"

© Photo : DOXOLOGIA / Tudorel RusuArhimandrit Melchisedec Velnic, staretul Manastirii Putna
Arhimandrit Melchisedec Velnic, staretul Manastirii Putna - Sputnik Moldova
Abonare
Declaraţia îi aparţine părintelui Melchisedec Velnic, stareţul mănăstirii Putna, care a scos în evidenţă mai multe probleme cu care se confruntă poporul român.

BUCUREŞTI, 13 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Părintele Melchisedec spune că este greu de spus dacă, în ziua de astăzi, românii mai pot fi consideraţi liberi, fiindcă robia este de mai multe feluri – a păcatului, economică, politică şi că trebuie să analizăm foarte bine.

„După ʼ90 și mai cu seamă după 2010, poporul a devenit tot mai mult rob al plăcerilor. (… ) Înseamnă că societatea românească a decăzut enorm, influențată mai mult sau mai puțin din afară, și a ajuns într-o stare de robie morală. Am văzut acum, după referendum, atât la cler, cât și la poporul binecredincios, o durere în suflete, o durere pentru starea de decădere în care am ajuns. Deci nu putem vorbi de o libertate morală”, a explicat stareţul, adăugând că nu putem vorbi nici despre o libertate economică, deoarece vedem că dispar de pe piaţă produsele româneşti.

În spatele acestui fapt se ascunde, practic, robia economică, ce îl distruge pe cel mic pentru a trăi cel mare, cel din afară.

Românii sunt robi şi din punct de vedere politic. În acest sens, preotul a îndemnat la aducerea aminte a amestecului diverselor ambasade în problemele politice ale ţării.

„Eu nu prea mai văd libertate”, a punctat acesta, potrivit basilica.ro

Tinerii resping neamul şi ţara

În opinia sursei citate, motivul pentru care se întâmplă acest fapt îl reprezintă lipsa de educaţie a tinerilor fiindcă oamenii care îşi resping neamul şi ţara nu ştiu nici ce este neamul, nici ce este ţara.

Părintele Melchisedec a lămurit şi sloganul potrivit căruia românii vor spitale, nu catedrale, afirmând că, atunci când l-a auzit, a zis că înseamnă că suntem bolnavi, fiindcă recunoaştem în mod public că suntem „un popor bolnav mintal şi sufleteşte”, un popor „bolnav biologic” şi că acesta ar fi motivul pentru care avem nevoie de spitale.

”Este nevoie și de spitale, desigur, de o modernizare a spitalelor. Dar ce este boala? Urmarea păcatului. Marea majoritate a bolilor sunt consecințe ale păcatului. De aceea avem nevoie de o moralitate sănătoasă, care să izvorască dintr-o credință adânc sănătoasă. Și în mod deosebit clerul și dascălii de Religie trebuie să se implice mai mult într-o cateheză sănătoasă, pentru că o cateheză bună, atât cu cei mari, cât și cu cei mici, va duce la un popor sănătos moral și intelectual”, a explicat stareţul de la Putna.

Fluxul de știri
0