Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Noile viziuni pentru dezvoltarea sistemului educațional, discutate la Forumul Educațional

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În premieră, pe 12 decembrie, la Chișinău, s-a desfășurat Forumul Educațional "Viziunea mea pentru școala noastră". Scopul acestui forum a fost de a trasa concluzii pornind de la obiectivele enunțate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru anul 2018.
Noile viziuni pentru dezvoltarea sistemului educațional, discutate la Forumul Educațional

Forumul Educațional "Viziunea mea pentru școala noastră" prezintă o totalizare și elaborare a noilor documente de politici în domeniul educației, organizat în urma desfășurării a 11 ateliere de lucru. În cadrul acestora, în perioada 14 noiembrie – 10 decembrie curent, au fost consultate opiniile a circa 1000 de elevi, studenți și profesori privind viziunea acestora asupra dezvoltării "școlii naționale".

La eveniment au participat prim-ministrul Pavel Filip, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și aproximativ 270 de cadre didactice, experți, elevi, studenți, reprezentanți ai mediului academic și ai autorităților publice locale.

Potrivit directorului Liceului Teoretic "Constantin Stere" din orașul Soroca, Vasile Baș, în cadrul Forumului s-a discutat despre un alt sistem de alimentație a copiilor în școli, despre statutul cadrului didactic, despre securitatea copiilor în școală, despre ajustarea planului cadru la cerințele actualului sistem educațional, despre nivelul de salarizare, despre formula de finanțare, despre îmbunătățirea grupurilor sanitare, atragerea tinerilor specialiști și dotarea instituțiilor de învățământ cu tehnologii informaționale.

"Împreună trebuie să depunem efortul pentru a veni cu noi viziuni pentru dezvoltarea sistemului educațional și să facem față provocărilor din domeniu. Totodată, și elevii își doresc profesori bine pregătiți, energici, creativi și instruiți pentru ca lecțiile să devină cât mai atractive", a spus Vasile Baș.

Forumul Educațional a culminat cu adoptarea și prezentarea unei rezoluții prin care au fost stabilite direcțiile prioritare de dezvoltare și obiectivele strategice pentru anul 2019.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0