Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gasparean: Ucraina va periclita în fel și chip eliberarea lui Vîșinski

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaAcțiune de protest pentru susținerea lui Kirill Vîșinski
Acțiune de protest pentru susținerea lui Kirill Vîșinski - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul și publicistul Armen Gasparean comentează decizia Curții de Apel din Herson de a prelungi perioada de arest pentru directorul portalului RIA Novosti Ucraina, Kirill Vîșinski.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Federația Europeană a Jurnaliștilor a criticat decizia Curții de Apel din Herson de a-l menține în arest pe directorul portalului RIA Novosti Ucraina, Kirill Vîșinski. Aceste acțiuni reprezintă o încălcare flagrantă a libertății mass-media, a declarat secretarul general al Federației, Ricardo Gutierrez.

În noiembrie instanța a prelungit arestul jurnalistului până pe 28 decembrie. Potrivit politologului și publicistului Gasparean, această decizie este o metodă de hărțuire psihologică a lui Vîșinski.

„Noi credem că în curând el va fi liber. Mulțumim colegilor europeni pentru solidaritate. Cazul lui Vîșinski este unul de rezonanță și conține un număr excesiv de încălcări. Nu este altceva decât o măsură fățișă de presiune psihologică asupra jurnalistului”, a spus Gasparean pentru Sputnik.

Acesta consideră că, în pofida criticii din partea colegilor europeni, nu va urma nici o reacție din partea Ucrainei.

„Cred că această tendință va continua și pe parcursul anului viitor. Ucraina va torpila în fel și chip orice încercare din partea structurilor europene de a influența decizia instanței pentru eliberarea lui Vîșinski”, susține Gasparean.

În opinia acestuia, conștientizarea faptului că jurnaliștii nu sunt parte a conflictului a rămas de domeniul trecutului. Astăzi profesia de jurnalist este legată direct de riscuri ce îi pun în pericol viața.

Fluxul de știri
0