Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De sărbători trebuie să fim mai buni: Campania de caritate la care poți participa acum

© Sputnik / OsmatescoMihaela Pascal și Dumitrița Aniță
Mihaela Pascal și Dumitrița Aniță - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de persoane – copii, adulți sau bătrâni sunt ajutați, în fiecare an, să facă față situațiilor dificile, datorită proiectelor implementate în țara noastră de fundația de binefacere Caritas-Moldova.
De sărbători trebuie să fim mai buni: Campania de caritate la care poți participa acum

Invitate în studioul Radio Sputnik Moldova, reprezentanții fundației de binefacere Caritas-Moldova, Mihaela Pascal și Dumitrița Aniță, au relatat despre proiectele sociale inițiate în preajma sărbătorilor de iarnă destinate copiilor aflați în situații dificile.

Astfel, în acest an, de pe 1 până pe 20 decembrie, se desfășoară Campania "Surpriza din cutie", lansată în anul 2017. În cadrul campaniei sunt colectate cutii cu diverse donații din partea oamenilor cu suflet mare.

"Oamenii sunt invitați să împacheteze o cutie în care pot pune jucării, rechizite școlare sau haine.  Pe cutie trebuie să indice vârsta și genul copilului. În acest an ne-am propus să adunăm 100 de cadouri. Așteptăm donațiile la centrul nostru de pe strada Gheorghe Asachi 30/1", a precizat Dumitrița Aniță.

Potrivit Mihaelei Pascal, perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai prielnică de a organiza campanii de caritate, deoarece oamenii sunt mai predispuși de a face donații. În același timp, peste o mie de persoane  primesc anual ajutor din partea organizației în cadrul diverselor proiecte sociale, medicale, educaționale dedicate copiilor sau bătrânilor aflați în situații de risc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0