Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Adevărată poveste! Târgul de Crăciun din Chișinău îi va uimi pe toți vizitatorii

© Sputnik / Rodion ProcaAndrei Locoman
Andrei Locoman - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru al doilea an consecutiv, Guvernul Republicii Moldova organizează în centrul Chișinăului un Târg de Crăciun. Inaugurarea evenimentului va avea loc începând cu data de 15 decembrie, ora 18:00, pe strada 31 August 1989.
Adevărată poveste! Târgul de Crăciun din Chișinău va uimi toți vizitatorii

Directorul general al Organizației Concertistice și de Impresariat "Moldova-Concert", Andrei Locoman, spune că la Târgul de Crăciun va fi creată o adevărată atmosferă de sărbătoare, iar cei cca un milion și jumătate de vizitatori așteptați la eveniment vor avea parte de multe surprize.

La inaugurarea ediției din acest an, va fi lansat un colind "Acasă de Crăciun" interpretat de trupa Brio Sonores.  Tot la inaugurarea Târgului de Crăciun, trupa Brio Sonoris va lansa și un CD cu colinde, intitulat, de asemenea, "Acasă de Crăciun", iar 2000 de CD-uri vor fi distribuite gratuit vizitatorilor.

În zona principală unde se află Pomul de Crăciun va fi instalată o scenă mare pe care vor evolua colective artistice de pe întreg teritoriul țării. Colectivele vor prezenta obiceiuri și tradiții specifice sărbătorilor de iarnă de la Nordul, Centrul și Sudul Moldovei. Totodată, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică pe scenă vor evolua artiști consacrați de muzică populară, ușoară precum și cele mai vestite orchestre din țară.

Pentru copii va fi amenajată zona de poveste – Căsuța lui Moș Crăciun, unde Moșul abia așteaptă să-i primească în vizită și să le dăruiască cadouri. În fața Bibliotecii Naționale va fi amenajată o zonă specială pentru copiii mai mici cu o scenă pe care vor fi prezentate matinee, spectacole cu păpuși, vor evolua iluzioniști și animatori. După ora 16 vor fi proiectate desene animate pe ecranul principal a scenei.

În același timp, doritorii de a trăi magia sărbătorilor de iarnă vor putea să meargă la caruselul desprins parcă din filme din zona aventurii unde va fi instalată și o roată panoramică, de circa 20 de metri. În zona de gheață va fi instalat cel mai mare patinoar din țară, care va lucra în regim special de la ora 10.00 până la ora 21.00, iar prețul unui bilet va fi de 30 de lei.

De asemenea, va fi amenajată și o zonă cu vecee BIO și o zonă pentru fumători. De asemenea, pentru siguranța cetățenilor, vor fi instalate și camere de supraveghere video, iar lângă Palatul Național va fi permanent o mașină de Poliție, Ambulanță și Pompieri.

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat începând cu ora 10:00 și își va închide porțile la ora 22:00. În noaptea dintre ani, toate punctele de atracție vor fi accesibile pentru vizitatori.  Târgul va activa până la mijlocul lunii ianuarie 2019.

În acest an sărbătorim împreună "Acasă de Crăciun".

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0