Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Corabia liberală se duce la fund? Ce se va întâmpla cu PL sub conducerea lui Chirtoacă

© Photo : Privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Cât de afectat va fi PL de plecarea lui Valeriu Munteanu? Pentru că acesta nu este un membru de rând al formațiunii, ci porta voce a partidului. Oare corabia liberalilor, cu Chirtoacă la timonă, care este împovărat de mai multe dosare penale, se duce tot mai sigur la fund?

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Politologul Serghei Manastîrlî a comentat pentru Sputnik Moldova soarta liberalilor moldoveni sub conducerea ex-primarului general al municipiului Chișinău.

„Rostul lui Chirtoacă pentru Partidul Liberal este la fel ca frecția la un picior de lemn. Cu același succes ar fi putut fi ales președinte al PLDM, de exemplu. Într-adevăr, toate acestea nu mai au nici un rost. Unul dintre momentele cheie este că donatorii financiari ai liberalilor au trecut la democrați”, a spus Manastîrlî.

Potrivit acestuia, având acum resurse financiare foarte reduse și pierzând încrederea partenerilor români, ar fi de mirare ca Partidul Liberal să poată face ceva sub conducerea lui Chirtoacă.

Mihai Ghimpu cu Valeriu Munteanu și Iurie Chirinciuc la o petrecere - Sputnik Moldova
Probleme în Paradis? Divorț neașteptat în Partidul Liberal

„Chirtoacă nu mai este deja acel politician tânăr precum încearcă să pară, dat fiind că se află în politica moldovenească destul de multă vreme. A fost o perioadă îndelungată primar al Capitalei, iar succesele sale în această funcție sunt discutabile”, a adăugat politologul.

Potrivit analistului, în alegeri Chirtoacă le va fi util democraților pentru că var ”rupe” voturi de la oponenților. Expertul nu vede sensul participării liberalilor în alegeri împreună cu blocul ACUM.

„Cu liberalii jos din căruță, mai ușor de platformă (ACUM – n. red.). Dacă vor mai intra și liberalii în această construcție, aceasta se va dărâma cu siguranță… Unul dintre principalele păcate ale PL față de alegători nu este corupția, ci în faptul că liberalii au fost deja la conducere în componența câtorva coaliții și nu au făcut nimic decât să-și dispute în permanență funcțiilor, să creeze alianțe și altele”, consideră Manastîrlî.

Fluxul de știri
0